potrzebujesz pomocy? zadzwoń

531 014 015

WYSZUKAJ PROJEKT

Powierzchnia:

Wybrane projekty

Madera 2

/ 294.4 m² 2

Orlando

/ 171.9 m² 2

Nebraska

/ 164.1 m² 2

Atlanta

/ 126.7 m² 2

Portland

/ 126.6 m² 2

Indiana

/ 124.8 m² 2

Arklow 2

/ 124.2 m² 0

Arklow

/ 124.2 m² 2

Mediolan

/ 147.57 m² 1

Lizbona

/ 119.77 m² 0

Genewa

/ 102.8 m² 1

Ontario

/ 87.2 m² 1

projekty domów szeregowych energooszczędnych, projekt domu reprezentacyjny energooszczędny

Nasza firma potrzebuje miejsca do spania, jedzenia, i kąpać, abyśmy mogli być bardziej projekt domu reprezentacyjny energooszczędny skuteczne w pracy na naszej ziemi. Dojazd na terenie wsi z Asheville, gdzie większość z nas mieszka w pierwszych latach, i z powrotem, trwało kilka godzin na kręte górskie drogi. Chcielibyśmy oczywiście zrobić więcej, gdybyśmy nie musieli dojeżdżać tak często. Wyższa salon gęstość jest rzeczywiście bardziej interesujące i przyjemne, pod warunkiem, że gęstość jest ludzi, a nie samochodów i betonu. Mieszka w obszarach wiejskich na duży majątek ograniczonym nawet większych obszarach niezabudowanych, możemy cieszyć się bogatą nagrodę naturalnego piękna i dostęp do dzikiej, ale jako ludzie możemy rozwijać w związku z innymi ludźmi. To dostaje dużo łatwiejsze, gdy istnieje więcej możliwości wyboru, a to oznacza więcej ludzi w zasięgu ręki. Obie dzielnice miał plany wspólnych kuchennych i łazienkowych budynków i współpracy wokół rolnictwa. Kochającej rodziny Acres miał również szczególny nacisk na dzieci, ponieważ oczekuje się, że zwiększenie w ciągu najbliższych kilku lat. Wartości Wspólnoty zdawał się objawia w dobry sposób. Nikt nie czuł było coś nie tak z tych ruchów, i zrobiliśmy wiele, aby oklaskiwać postęp dzielnicach, dając czas na naszych spotkaniach rady dla ogłoszeń o najnowszych projektach ukończonych. W ciągu najbliższych kilku lat Benchmark zbudowany wspólny budynek, który mieści się obecnie studia, biura oraz apartamenty (choć jeszcze nie w kuchni lub wanną), a LA zbudował dom kąpielowy oraz system wodny. Członkowie tam mieszkali w jurtach i przyczep. W 1994 roku kupiliśmy to zalesione nieruchomości. Miał drogi, kabinę myśliwski stary w złym stanie, i jedną linię telefoniczną. Drzewa były wzrost trzeciego topola, sosna, klon i inne mieszane twardego drewna, najczęściej 40-60 lat. Były strumienie, które kie drogi, ale nie ma mostów.Obiekt miał liczne źródła, z których żaden nie został wykorzystany. Nie było dowodów na starych gospodarstw i rejestrowania zarośniętych drogach, długa, ale nie straciła gola ziemi w dowolnym miejscu. I byliśmy zbudować wioskę dla 150 osób lub więcej, tutaj? Spędziliśmy najbliższych trzech lat na zastanawianie się, jak i gdzie postawić się w krajobraz. Około trzech lat temu te naciski przyszło do głowy. La sąsiadów zbliżył się do społeczności z dramatycznego planu reorganizacji naszej polityki osadnictwa. Ich podejście było dwojakie: Potrzebowaliśmy umów stworzyć nowy rodzaj strony gospodarstwa, które umożliwiłyby mieszkań common ścienne być zbudowany i zajęte przez członków. I chcieli zamienić miejsca, handel w ich partii LA za mały, niezabudowanej, w większości okien naprzeciwko, na wzgórzu od strony północnej dzielnicy bardzo blisko centrum miasteczka. Wieś Tarasy, jak planiści miejscu nazwał go, już drogę dojazdową i był w odległości krótkiego spaceru od wszystkich głównych osiedli, ale gruba pokrywa rododendron i dziwne topografia (około 10% nachylenia w północno-aspected) zniechęciły innych członków od odkrywania swoich możliwości. W tym czasie nie było widać to bardzo dobrze. Nieco spanikowany, robimy wszystko, aby przejść do wioski wzdłuż jego trajektorii wzrostu w obliczu istniejącego zagrożenia. To, czego nie zdawałem sobie sprawy, był koszt rozpraszania. Nasza mała grupa 12 członków założycieli, która wzrosła do 22 w ciągu kilku pierwszych miesięcy, miał dużo ciepła. Spędziliśmy pierwsze dwa, trzy lata ucząc się kochać siebie i rozwiązywanie problemów w grupie. Mamy visioned, marzyliśmy, pisaliśmy umów, uroczyście wypracowane tajemniczy obiekt od konsensusu, a my zbudowaliśmy pojemnik magnetyczny wzrostu wspólnoty. W okresie przygotowań do Y2K okazało z dala od centrum, ustawienie siły odśrodkowe w ruchu.Gorący kocioł ostygnie. Niektóre intymność zaginął, zwłaszcza w roku projekt domu reprezentacyjny energooszczędny 1998 widział wiele nowych, w większości młodszych członków dołączyć i wspólnota znalazła się towarzysko z równowagi. Momentum w przekształcaniu lasów w miejscowości zaginął jako rozszerzyliśmy naszą przednią pracy dziesięciokrotnie bez proporcjonalnego wzrostu poboru energii z członków. chciał wyzwać się żyć blisko naszych sąsiadów, wymiany urządzeń i po prostu więcej życia na naszej drodze do stania lepsze wieśniaków. oznaczało rozliczeń ziemi, i że było dużo pracy. Więc wyczyszczone tak mało, jak tylko mogliśmy, co oznaczało, małe budynki blisko siebie. Społeczność zatrudniony mnie i Chuck Marsh, zarówno permakultury projektantów, do opracowania planu rozmieszczenia sąsiedztwa. Wyruszyliśmy do określenia obszarów, z dobrym dojazdem słonecznej, potencjale zaopatrzenia w wodę i do której można budować dźwięk drogowego. Byliśmy inspirowane przykład Maxa Lindegger w Crystal Waters w Australii (był nauczyciel do nas zarówno w różnym czasie), który planowany z małych skupisk domów (3-8) zbudowana na grzbietach pomiędzy i wokół zapór wodnych w małych dolinach interweniujących . Mamy również pożyczył wzór z Christopher Alexander i kolegów, "Doliny rolnicze," (1) sam zainspirowany pracą Ian McHarg (2), który zasugerował, że dna dolin były zbyt cenne grunty rolne, które mają być pokryte z budynków, i że w związku z domów i osiedli powinny być umieszczone projekty domów szeregowych energooszczędnych na zboczach nad tymi dolinami. Nasz krajobraz pasuje ten wzór na "T." Strome zbocza zatłoczone wąskie dno doliny. Płaskie pole w południowych Appalachów jest uboga, a był szybki rozwój całego obszaru. Nie chce popełnić tego samego błędu jak konwencjonalne deweloperów. Więc zdecydowaliśmy się użyć małego wzgórzu od strony południowej w pobliżu domku myśliwskiego starego (do którego chcemy ciążyła ze względu na jego centralne i gwint obecności człowieka w lesie), aby stworzyć otoczenie własnością wspólnoty, gdzie każdy członek mógł wybudować mały domek do spania. Wspólnie chcemy umieścić na kuchennych i łazienkowych dom, zapewnić projekty domów szeregowych energooszczędnych drogi partway pod górę tak, że strony mogą być wyczyszczone i dostępne, i woda rury, podłączyć panele fotowoltaiczne, oraz zainstalować system uzdatniania kompostu toaletowy i szarych ścieków mokradeł do użytku grupy. To okazało się być jednym z naszych pierwszych wielkich sukcesów.